Sunday, March 4, 2007

Τάραξε την ανδροκρατία η μικρή!


Ποια είναι αυτή η ομορφούλα;
Πάντως, όχι εγώ...
Είναι η Christina Stenbeck!
Η ιδιοκτήτρια πολλών διεθνών εταιριών κυρίως στον χώρο των ΜΜΕ και της τηλεπικοινωνίας, αλλά και στον χώρο των δασικών προϊόντων, όπως πχ. με την σουηδική εταιρία Kinnevik.

Στον χώρο των ΜΜΕ συμπεριλαμβάνονται και οι εταιρίες MTG αλλά και η Metro International, εξ ου και η Αθηναϊκή εφημερίδα Metrorama, με την οποία και έχω συνεργαστεί επί τρία χρόνια δημοσιεύοντας «τσεκουράτες» απόψεις μου.
Στον χώρο της τηλεπικοινωνίας διευθύνει, η μικρή, τις εταιρίες Tele2, Millicom, Comviq, γι αυτούς που ίσως έχουν ακούσει γι αυτές...

Μιλάμε, δηλαδή, για έναν τεράστιο οικογενειακό όμιλο εταιριών αξίας 150 δισεκατομμυρίων κορόνων (1 ευρώ = 9.30 κορόνες Σουηδίας)

Τώρα, βέβαια, ίσως λετε, κι εμάς τι μας ενδιαφέρει... και με το δίκαιό σας!

Να, εγώ, το κοριτσάκι αυτό, πριν 5 χρόνια, πολύ το είχα λυπηθεί επειδή τελείως απρόοπτα είχε πεθάνει ο πατέρας της, ο σπουδαίος Entrepreneur ο Jan Stenbeck που την «έβρισκε» να σπα και να διαλύει τα κρατικά μονοπώλια...
Ήταν αυτός που ξεκίνησε την ιδιωτικοποίηση του αντίστοιχου ΟΤΕ, της Σουηδίας, που λεγόταν TELIA

Η Christina, λοιπόν, εκτός του ότι ήταν κοριτσάκι, που αυτό και μόνο τρόμαξε τους συμμέτοχους των εταιριών, ήταν και μόλις 24 ετών μωρό!
Επόμενο είναι να ταραχτεί και να πανικοβληθεί η αγορά με τον χαμό του ιδρυτή...

Η μικρή όμως τους απέδειξε το τελείως αντίθετο!
Με τίμιους συμβούλους και πιστούς, του πατέρα της, συνεργάτες, δεν άργησε καθόλου να αποδείξει στους άπιστους πως όλα είναι: business as usual, που έκτοτε έγινε και το mascot-άκι της!

Εγώ χάρηκα πάρα πολύ που κατάφερε να αποδείξει στην ανδροκρατία ότι και τα θηλυκά μπορούν!

Πολλές φορές καλύτερα και απ' αυτούς!