Tuesday, September 18, 2007

Έλληνες και Τούρκοι απ’ έξω!


Tην στιγμή αυτή οι συνάδελφοί μου, οι ξένοι ανταποκριτές της Σουηδίας, βρίσκονται σ’ ένα δημοσιογραφικό ταξίδι στην βόρεια Κύπρο – στο «τούρκικο» κομμάτι.
Εγώ δεν συμμετέχω σ’ αυτό το ταξίδι όχι επειδή δεν το ήθελα..... θα σας το εξηγήσω παρακάτω.

Στις 13 Αυγούστου μας ήρθε μια επίσημη πρόσκληση από τo TURKISH REPUBLIC OF NORTHERN CYPRUS PRIME MINISTRY PUBLISH INFORMATION OFFICE όπου μας καλούσαν για να μας ξεναγήσουν στην βόρεια Κύπρο, στην «χώρα τους».

Κάνουν τεράστιες δαπάνες οι Τούρκοι για την προώθησή τους και η διαφορά μεταξύ τούρκων και ελλήνων είναι ότι οι τούρκοι διαθέτουν όλα τα κονδύλια για την προώθηση ενώ οι έλληνες ένα μεγάλο μέρος των κονδυλίων το διαθέτουν για προσωπικές ικανοποιήσεις... αλλά άλλο καπέλο αυτό.

Πονούσα όταν σαν γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης των ξένων ανταποκριτών έπρεπε να δεχτώ την πρόσκλησή τους και μαζί με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο να συντάξω την ευχαριστήρια επιστολή για να τους την στείλουμε με φαξ.

Πιστεύω πως ο κάθε έλληνας θα πονούσε αλλά δεν μπορούσα και να την αρνηθώ την στιγμή που όλα τα μέλη του Δ.Σ. την δέχονταν.

Να, όμως, που μετά από λίγο βγήκε το φασόλι της ιστορίας!
Τούρκοι και Έλληνες δημοσιογράφοι δεν είναι ευπρόσδεκτοι στο εβδομαδιαίο αυτό ταξίδι..... κι εγώ τούρκεψα!
Γιατί; Δεν καταλαβαίνουν ότι με την απαγόρευση αυτή κάνουν τα πράγματα χειρότερα! Ότι η απαγόρευσή τους προκαλεί τους συναδέλφους μου; Ότι αυτό ακριβώς θα κάνει τους συναδέλφους μου να θέσουν την καυτή ερώτηση γιατί απέκλεισαν τους έλληνες δημοσιογράφους; Και ότι αυτό ακριβώς θα είναι το καυτό θέμα στις ανταποκρίσεις τους;

Τους περιμένω να επιστρέψουν για να μάθω τα νέα!!!