Thursday, February 8, 2007

Με το γραμμάριο τα καυσαέρια...


Ο κύριος στην φωτογραφία, ο Manuel Barosso, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής επιτροπής από το 2004, μας δουλεύει, καθώς φαίνεται!
Προχθές ακόμα κήρυσσε ομαδικά να βοηθήσουμε όλοι για την μείωση των καυσαερίων. Να κάνουμε, λεει, κάποιες αλλαγές στην καθημερινή μας ζωή για να σώσουμε την φύση.
Να καβαλάμε πχ. το ποδήλατο αντί για το αμάξι, για να πάμε στο περίπτερο. Αυτό κυρίως για τους Έλληνες που καβαλάν το αμάξι να πανε για τα τσιγάρα τους...

Ενώ ο ίδιος, ο κύριος, επενδύει σ’ ένα Touareg, της Volkswagen. Σ’ ένα μεγάλο τζιπ, δηλαδή, του οποίου η ρύπανση είναι πολύ περισσότερη από ότι ορίζει η επιτροπή! Απ’ ότι ορίζει αυτός ο ίδιος....

Καθώς φαίνεται, η βιομηχανία κατασκευής οχημάτων πλησιάζει σε μια εφιαλτική εποχή....
Η αξία των μετοχών όλων των σκανδιναβικών κατασκευαστών Scania, Saab, Volvo, αυξάνεται, για την ώρα, με τρελό ρυθμό και πλουτίζει σουηδούς και μη.
Κυρίως η αξία των μετοχών της VOLVO, κι έχω την περιέργεια να δω μέχρι πού θα παει το πανηγύρι με τα «πράσινα» νούμερά της στο χρηματιστήριο! Που μόνο τον τελευταίο χρόνο η αξία της ανέβηκε από τις 342 κορόνες Σουηδίας στις 533.

Από την ΕΕ, ωστόσο, οι απαιτήσεις αυξάνονται.
Η ρύπανση του διοξειδίου του άνθρακος θα μειωθεί στα 130 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.
Σήμερα το Volvo V70, το μικρότερο της εταιρίας, μας δίνει 214 γραμμάρια καυσαέριο ανά χιλιόμετρο, για να αναπνεύσουμε, και εμείς οι άνθρωποι αλλά και η φύση!
Του δε τζιπ XC90 V8 τα γραμμάρια είναι 322! Διπλή η ζημιά από αυτά τα οχήματα αφού καταλαμβάνουν και δυο θέσεις, από μια ήδη αφόρητα πυκνοκατοικημένη πόλη, για παρκάρισμα!

Η ποσότητα αυτή, των καυσαερίων, θα κατέβει στα 95 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο, το έτος 2020!

Μιλάμε για τρομερές αλλαγές που σήμερα οι κατασκευαστές με τίποτα δεν μπορούν ν’ αντεπεξέλθουν...
Συνάμα οι αυστηρές αυτές απαιτήσεις επιφέρουν και ένα σωρό ευκαιρίες για νέες επιχειρηματικές ιδέες και για νέες εργασιακές θέσεις!

Ότι πρέπει για αυτούς που η αδρεναλίνη για εξέλιξη κλωτσά συνεχώς...
Ότι πρέπει και για εμάς που η αδρεναλίνη για γράψιμο κλωτσά συνεχώς... αφού τα θέματα αυξάνονται και εξελίσσονται συνεχώς.

Καλή μας συνέχεια!