Thursday, February 15, 2007

Τον λογαριασμό στον Bush, παρακαλώ!


Ο Υπουργός των μεταναστών (migration) της Σουηδίας, ο Tomas Billström (φωτογραφία), τις τελευταίες μέρες βρήκε τον μπελά του με τους ιρακινούς.

Πριν λίγες μέρες έδειξε την ανησυχία του λέγοντας ότι περιμένει γύρω στους 20 000 ιρακινούς τώρα με τον, λίγο - πολύ, εμφύλιο πόλεμο, στο Ιράκ.
Όχι πως τον ενοχλεί ο αριθμός 20 000 αφού πάνω από εκατομμύριο ξένοι ζουν, ήδη, στην χώρα του. Τον ενοχλούν, όμως, οι δαπάνες που θα προκύψουν.
Διότι τον ξένο μετανάστη τον βοηθάει το κράτος, εδώ, προσφέροντάς του κατοικία, διατροφή, εκπαίδευση, χαρτζιλίκι... τα πάντα!

Σκέφτηκα τότε να του πω να στείλει το τιμολόγιο στον Bush :)
Και όντως το έγραψα στο σουηδικό μου blog κι έστειλα το κείμενό μου να το διαβάσει.

Έφτιαξα εκεί ένα τιμολόγιο πχ., Χ εκατομμύρια για κατοικία, Χ για διατροφή, Χ για εκπαίδευση, κ.ο.κ, σύνολο Χ δισεκατομμύρια κορόνες Σουηδίας.
Το τιμολόγιο, παρακαλώ, στην κυρία Condoleezza Rice ή και σ’ αυτόν τον ίδιο!
Έτσι, να μη νομίζει ο «κοσμοκράτορας» ότι μπορεί να μπαίνει και να ρημάζει χώρες και λαούς δίχως να παίρνει υπόψιν του και την οικονομική επιβάρυνση που προκαλεί στις άλλες χώρες. Με το φροντίζουν τα θύματά του!
Το ίδιο πρέπει να κάνουν και όλοι οι ηγέτες της ΕΕ, διότι στην ΕΕ καταλήγουν αυτά τα θύματα! Κι όχι στην USA του!

Αυτή την φορά, όμως, το κύμα των ιρακινών μεταναστών είναι μεγάλο και το κράτος δεν προλαβαίνει με μιας να τους τακτοποιήσει όλους.
Ίσως και να μη δύναται....
Αλλά ίσως και να μην θέλει...
Με αποτέλεσμα να κοιμούνται μετανάστες πάνω σε λεωφορεία, μέσα σε αμάξια κλπ, μια απίστευτη εικόνα για μια χώρα σαν κι αυτήν!

Σε μια ερώτηση δημοσιογράφου, αφορώντας αυτό το χάλι, η απάντηση του νεαρού υπουργού έγινε το σκάνδαλο της χρονιάς!

-Ασφαλώς και δεν παραδέχομαι την κατάσταση αυτή, είπε, αλλά, παρόλα αυτά, ας είναι και λίγο ευχαριστημένοι που γλίτωσαν την απειλή των βομβών και των άλλων κινδύνων...

Τι το ‘θελε και το ‘πε ο άνθρωπος....