Sunday, February 4, 2007

Έτσι μπράβο, Σταύρο Δήμα...


Να τα λες, να τα λες για να μη νομίζουν, εκεί στην Ε.Ε., ότι εμείς, οι Έλληνες, παίζουμε.
Μη νομίσουν ότι διακατέχετε τις εκεί θέσεις μόνο και μόνο για τον «μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει» ισχυρό μισθό!

Να φωνάζεις για τα περιβαλλοντικά θέματα, να τους ενοχλείς με την επιμονή σου οι κατασκευαστές αυτοκινήτων να μειώνουν το διοξείδιο του άνθρακος το οποίο καταστρέφει το περιβάλλον και την ατμόσφαιρα...

Συντηρητικός Έλληνας δίνει μάχες για το περιβάλλον στην Ε.Ε., γράφει σήμερα τίτλος στην εφημερίδα SvD.
Επιτέλους, γράφουν και κάτι θετικό για εμάς...

Δεν πίστευε κανείς, λεει, στον «αδύναμο» Σταύρο Δήμα όταν, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρέλαβε τα ινία από την δυναμική σουηδέζα Margot Wallström κι έγινε ο αρμόδιος του περιβάλλοντος.

Ένας ντροπαλός και συγκρατημένος νομικός, στο Wall Street, πού να βρει το κύρος και το απαιτούμενο πείσμα να φωνάζει για θέματα που αφορούν τον χώρο του.
Αυτή η επιφανειακά ήρεμη στάση του Δήμα, στην αρχή της θητείας του, υπήρξε ο λόγος που έφαγε το «ξύλο» και από τον υπεροπτικό José Manuell Barosso και από τον θρασύ σοσιαλδημοκράτη Gunther Verheugen, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Σήμερα, όμως, που οι πολιτικοί όροι «δεξιός» και «αριστερός», μπροστά στην παγκόσμια απειλή της δραματικής αλλαγής των κλιματικών καταστάσεων, σταδιακά χάνουν ισχύ, ο Σταύρος Δήμας φαίνεται να είναι δυνατότερος και από οποιονδήποτε άλλον.
Επομένως το πείσμα και η επιμονή του στην Ε.Ε πιάνουν τόπο όσο ποτέ άλλοτε!

Ωστόσο, αγαπητέ Σταύρο, εγώ θα έλεγα να παρατήσεις, εσύ ο ίδιος, το Mercedes σου για να γίνεις και το τέλειο παράδειγμα!
Να το παρατήσεις για να δείξεις ότι δεν μπλαμπλάρεις μόνο αλλά ότι πράττεις και σύμφωνα με αυτά που μπλαμπλάρεις.
Να το παρατήσεις και, όπως λενε τα "κουτσομπολιά", να πάρεις το Toyota Prius, διότι το μπλαμπλά το έχει βαρεθεί ο λαός!

Πράξεις θέλει!
Πράξεις και ζωντανά παραδείγματα!

Έτσι, μη γίνεις σαν τον "έξυπνο" γονέα που με το τσιγάρο στο στόμα απειλεί το παιδί του μη τύχει και βάλει το άτιμο το τσιγάρο στο στόμα του....