Tuesday, May 29, 2007

Η δεύτερη σήμερα – so far so good!


Σήμερα δεν χόρευα πηγαίνοντας για την χημειοθεραπεία μου έτσι όπως έκανα στην πρώτη χημειοθεραπεία, πριν τρεις εβδομάδες.
Εκείνη τη μέρα πρωί - πρωί χόρευα ακούγοντας μουσική από το ελληνικό ραδιόφωνο ΤΟ ΝΤΕΡΤΙ.
Έτσι μου ‘ρθε και το έκανα, προφανώς, επειδή με έτρωγε η αγωνία για το πώς θα ήταν και πώς θα αντιδρούσα σε μια τέτοια θεραπεία για την οποία παντού αρνητικά ακούς! Τόσο αρνητικά που σου έρχεται να μη τις κάνεις.
Να ευχαριστήσεις τους γιατρούς για το καλοσυνάτο ενδιαφέρον τους να σε κάνουν καλά και να πας να κάνεις μόνο τις εναλλακτικές θεραπείες. Και να αφήσεις στην άκρη αυτά τα δηλητήρια που στο κάτω - κάτω προληπτικά σου τα χώνουν στο κορμί σου!
Και πώς να ξέρουμε μετά ότι αυτά βοήθησαν και δεν μας ξαναχτύπησε την πόρτα ο καρκίνος;

Ρισκάρεις, όμως, όταν σου δίνουν την εντύπωση ότι θα την ξαναπατήσεις αν δεν κάνεις όπως σου λενε;
Πατάν στην Αχίλλειο πτέρνα και άντε μετά εσύ πες το όχι! Όχι, βέβαια, πως όλοι το κάνουν και εσκεμμένα!

Πριν 4-5 μέρες μου σερβίρισε ο ογκολόγος μου, Tommy Fornander, και το επιδόρπιο της υπόθεσης:
Ένα μήνα μετά τις χημειοθεραπείες μου θα ξεκινήσω μια δεύτερη θεραπεία, HERCEPTIN λέγεται, για ένα ολόκληρο χρόνο, παρακαλώ, και αυτή σε ορό και ανά 3 εβδομάδες αλλά με μηδαμινές παρενέργειες....
Προληπτικά και αυτή!

Σου λεει, αυτή εδώ χαμπάρι δεν παίρνει από τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας, ακόμα και βόλτες μας κόβει την ίδια μέρα μετά την θεραπεία, και μας κάνει και νούμερα μη θέλοντας να πάρει τα χάπια που τις δίνουμε κατά των παρενεργειών, προληπτικά και αυτά, ας τις ρίξουμε κάνα δυο θεραπείες ακόμα. Αντέχει αυτό το σκληραγωγημένο πλάσμα!
Από το Καλοχώρι Σερρών είναι κι έχει περάσει πόνους και πονάρες... αυτά τα ψιλά γράμματα θα την πειράξουν;

Κι έτσι, προληπτικά, θα την κάνουμε κι αυτήν την θεραπεία.

Την λέξη προληπτικά πολύ την ακούω τελευταία στις σχέσεις μου με γιατρούς και θεραπείες.... και είναι τέλεια! Κανείς δεν μπορεί να συμπεράνει αν πράγματι τα προληπτικά μέτρα βοήθησαν...