Saturday, March 22, 2008

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ Η ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ;

Πάσχα στην Σουηδία τώρα και χθες το πρωί, ενώ περιμέναμε την Άνοιξη, μας βρήκε το ξημέρωμα με χιόνια και καταιγίδες - στην δεύτερη φωτογραφία, που έβγαλα χθες, φαίνονται οι χιονονυφάδες την δε βελανιδιά μου την είχαν κλαδέψει μια - δυο μέρες πρωτύτερα!

Μπερδεύτηκαν οι Σουηδοί που αντί για Καλό Πάσχα άρμοζε το Καλά Χριστούγεννα περισσότερο την στιγμή, μάλιστα, που τα Χριστούγεννα τα είχαμε περάσει τελείως πράσινα... Και γενικά όλο τον χεμώνα που ποτέ δεν είχε 6 βαθμούς κάτω από το μηδέν. Χθες όμως είχε!

Είναι περιττό να σας πω τι κούραση και αγανάκτηση είναι να γιορτάζεις το Πάσχα εις διπλούν - μια με το σουηδικό και μια με το ελληνικό, όπως κάνουμε εδώ κάθε χρόνο! Εκτός από την χρονιά, κάθε τέσσερα χρόνια, που πεύτει μαζί!

Από εκεί να καταλάβουμε την ασυννενοησία των εκπροσώπων του Θεού να γιορτάζουμε την Ανάστασή του ταυτόχρονα....διότι, αν κατάλαβα καλά, περί αυτού πρόκειται και τίποτα άλλο!

Happy Easter λοιπόν σας εύχομαι, ένα μήνα νωρίτερα, αφού με την παγκοσμιοποίηση δεν τις γλυτώνουμε και τις τέτοιου είδους επιδράσεις!

Η σημερινή μου κάρτα είναι από το χιουμοριστικό αυτό blog!