Sunday, December 23, 2007

ΠΑΛΙ ΜΕ ΣΥΓΧΥΣΑΝ ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ

Γίνεται ψηφοφορία για καλύτερα ιστολόγια ΕΔΩ όπου είμαι υποψήφια καλύτερου ξενιτεμένου ιστολόγου – μπείτε, αν θέλετε, να δώσετε την ψήφο σας.


Με σύγχυσαν πάλι, χριστουγεννιάτικα κιόλας, αυτοί οι ομογενείς μας.
Πριν μερικά χρόνια τα ΜΜΕ έκαναν διαγωνισμό να γράφουν για τους Έλληνες με εταιρίες καθαρισμού που ύπουλα και με ψευδοτιμολόγια απαλλάσσονταν από την εφορία.
Ήταν το σκάνδαλο τόσο μεγάλο που απέφευγα να μιλώ για την ταυτότητά μου!

Μερικά χρόνια αργότερα απασχολήσαμε και πάλι τα ΜΜΕ της Σουηδίας.
Οι ελληνικές Αρχές, αυτή τη φορά, και τα σκάνδαλα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων της Σουηδίας (Ο.Ε.Σ.Κ.) που καταχράστηκαν μεγάλα κεφάλαια δηλώνοντας δραστηριότητες τις οποίες ποτέ δεν έχουν πραγματοποιήσει.
Ούτε καν δρομολογήσει!
Και για πολλά άλλα κουλουβάχατα που είχαν κάνει...

«Έλα, βρε, Συμέλα να μας βοηθήσεις...να μας βάλεις σε μια τάξη» με παρακάλαγαν τότε κάποιοι σοβαροί και αξιοπρεπείς Έλληνες.
«Με ανθρώπους που δημιουργούν τέτοιου είδους σκάνδαλα έχω δυσκολίες να συνεργαστώ εγώ» έλεγα για να αποφύγω! Λυπάμαι που αποφεύγω αλλά...

Και ήρθε τώρα ένας κοπρίτης, ένα τσογλανάκι των 29 ετών, ένας άγνωστος για μένα Δημήτρης Σταυρόπουλος, να μας κάνει άλλο ένα ρεζίλι!
Και πως;
Με το να συλλέγει κεφάλαια για «ιερούς» και «καλούς» σκοπούς, πχ. να χρηματοδοτεί έρευνες για καρκίνο και διαβήτη και να βοηθά οικονομικά αδύναμους καρκινοπαθείς ή διαβητικούς!
Και αντί για τέτοια παει και αγοράζει για πάρτη του περιουσίες και παλάτια σαν αυτά που έγραφα πρόσφατα!

Στην ιστοσελίδα του Hjälpfonden αν μπεις βλέπεις μια σοβαρή δραστηριότητα, όπου, μάλιστα, λεει ότι τουλάχιστον το 75% από τις συλλογές χρημάτων πηγαίνουν σε φιλανθρωπικό σκοπό! Μα σύμφωνα με την εφημερίδα Svenska Dagbladet μόνο το 1 από τα 25 εκατομμύρια κορόνες πήγαν εκεί που έπρεπε να πανε!!

Συγκεκριμένα τηλεφωνούν από ένα callcenter και «αρμέγουν» λεφτά από τον κόσμο για τους σοβαρούς και «φιλανθρωπικούς» του σκοπούς!
Και γεροντάκια, που ίσα-ίσα τα βγάζουν με την συνταξιούλα τους, τα «αρμέγουν» και αυτά για τα δικά του παλάτια!

Ε, όχι πια!
Νισάφι βρε αθεόφοβε και άπληστε άνθρωπε!