Saturday, February 9, 2008

SAVE THE GREEK FORESTS

Ο αναγνώστης και φίλος, Γιάννης, από την Θεσσαλονίκη μου έχει στείλει με mail το εξής και προτείνω σε όλους να συμβάλουμε!

Όπως ανάφεραν προχθές οι ειδήσεις, η ΕΕ εξέδωσε ένα ψήφισµα για όλες τις µεσογειακές χώρες που επλήγησαν από φωτιές, να δεσµευτούν ότι τα δάση που κάηκαν θα ξαναγίνουν δάση, διότι αυτό αφορά ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ. Το ψήφισµα υπεγράφη από τις αντιπροσωπείες όλων των Μεσογειακών χωρών ( Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία) και όλων των παρατάξεων... εκτός µίας. Guess who?... Ο κ. Ρουσόπουλος είπε ως δικαιολογία ότι αυτό είναι παρέµßαση στο Σύνταγµα της Χώρας ßλέπε Αρθρο 24, περί 'δασικών εκτάσεων και δασών' !!...

Εκτός, αυτού, προχτές οι ειδήσεις ακόµα και των κρατικών καναλιών αναφέραν οτι 2.000 και πλέον στρέµµατα στη Ζαχάρω 'παραχωρήθηκαν για ήπια τουριστική ανάπτυξη' σε µεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήµατα.

Οφείλουµε να δείξουµε σε όλα τα κόµµατα οτι δεν είµαστε σύµφωνοι και οτι δεν αδιαφορούµε: υπογράψτε το petition για την προστασία των δασών.


Οι τωρινές117.000 υπογραφές είναι πάρα πολύ λίγες - οφείλουµε να τις κάνουµε 2.000.000, αφού η αίτηση αυτή θα σταλεί στη Βουλή, στο Ευρωπαϊκό Κοινοßούλιο αλλά και στον ΟΗΕ.

www.petitiononline.com/forestgr/

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ!